Nugter pakt zilver op discus

090721 corinne discusmedaille (2)
TAMPERE - Discuswerpster Corinne Nugter heeft op het Europees Jeugd Olympisch Festival in het Finse Tampere de eerste medaille voor Nederland veroverd. Met een worp van 45.54 meter ver haalde de atlete uit Emmeloord het zilver binnen.

Vooraf had Nugter via internet haar tegenstandsters al goed bekeken. Haar eigen PR stond op 44.77 meter. Van de meeste concurrenten wist Nugter wel wat zij waard waren. Haar verwachtingen waren daarop gebaseerd: ze hoopte op een plaats bij de eerste acht.

Vanaf het ingooien was haar gevoel al goed. Het weer werkte mee; een mooi zonnetje met ook nog wel een goede wind. "M’n eerste worp heb ik voorzichtig gedaan. Ik sta nog wel eens op de rand van de cirkel, en ik wilde zeker weten dat ik een nette eerste worp zou hebben. Dat lukte, met 42.50 meter. Daarna nam ik meer risico. En dat is het waard geweest! Zilver, en een PR!"
Nugter hug

Naast het zilver geeft deze prestatie ook het volste vertrouwen voor haar volgende onderdeel, de kogel. Morgen zijn de kwalificaties, donderdag de finale. "Ik heb er zin in!" aldus de gelukkige Corinne Nugter.

Drukke atletiekdag
Vroeg op de de dag lukte het kogelslingeraarster Eva Reinders niet om zich te kwalificeren voor de finale. Ze was erg teleurgesteld. Mark Jacobs, wiens onderdeel verspringen is, was een gelukkiger man: hij mag met een sprong van 6.87m wel door naar de finale.

Marloes Duijn kwam uit op de 100m horden. De wind had ze tegen, maar dat was niet in het nadeel van de sterke Duijn. Met een dik PR van 13.94 kwalificeerde ze zich als achtste voor de halve finales.

Polsstokhoogspringster Marijke Valk uit Dordrecht verbeterde ook haar PR. Ze sprong over 3.65 meter. Ze kwam als laatste het toernooi binnen, en was zeer opgetogen met haar zevende plaats in de eindstand.

Sprinter Maxim Ouwendijk uit Rotterdam leverde een prachtprestatie. Hij wist zich op de 100m in de finale te lopen, waar hij met 11.12 als zevende eindigde op dit koningsnummer.

Op de 3000m liep Marlin van Hal de finale. Zij eindigde hier als laatste, wat haar erg tegenviel. Bij de jongens liep Timothy Vergauwen de 3000 meter. Zijn race ging ontzettend hard. Vergauwen zelf begon aanvallend, maar kon het hoge tempo niet goed vasthouden gedurende de hele race. Zijn eindresultaat was een negende plaats.