18-jarige volleyballer van NVC uit Nieuwegein zeer vereerd met zijn uitverkiezing

zo 19 jul 2009
Volleyballer Hoogendoorn vlaggendrager EJOF-team

090719 NL team

TAMPERE - Chef de mission Marjan Olyslager heeft bekend gemaakt dat Sjoerd Hoogendoorn bij de opening van het Europees Jeugd Olympisch Festival het team met de Nederlandse vlag zal aanvoeren. De 18-jarige volleyballer van NVC uit Nieuwegein is zeer vereerd met de uitverkiezing.

Zondagavond vindt de openingsceremonie plaats, in het Hakametsä IJsstadion. ‘Nederland’ in het Fins is ‘Alankomaat’. Na Griekenland paraderen de teams op alfabetische volgorde, wat betekent dat het Nederlands team als tweede land, na Griekenland dus, het stadion binnenkomt.

Maandag komen de Nederlandse sporters voor het eerst in actie. De zwemmers zouden voor de eerste medailles kunnen zorgen. Esmee Vermeulen komt in actie op de 400m vrije slag, Dion Dreesens zwemt de 100m vrije slag, Jens Bakker komt uit op de 200m wisselslag en de meisjes estafetteploeg zet haar beste beentje voor op de 4*100m vrije slag. ’s Ochtends worden de series gezwommen, waarna eind van de dag de finales plaatsvinden.

In de teamsporten starten de Nederlandse volleybaljongens hun toernooi tegen Polen. Daarna volgen de handbalmeisjes tegen kersvers Europees kampioen Denemarken. De volleybalmeisjes beginnen tegen buurland België, ook al Europees kampioen en onlangs derde op de wereldkampioenschappen. De Nederlandse meisjes kijken erg uit naar deze wedstrijd.

In het atletiek komen verschillende disciplines aan de bod. Het draait maandag bij de atleten allemaal om kwalificaties en series. De eerste kansen op een atletiekmedaille volgen dinsdag. 

Voor het laatste nieuws en andere informatie over het EJOF 2009, klik hier.

Jeugd

Volleyballer Sjoerd Hoogendoorn verkozen tot vlaggendrager van Nederlands EJOF-team

EJOF NL team
Deel dit via: