vr 17 jul 2009
EJOF-team klaar voor de start

ARNHEM - Met 85 sporters en 27 begeleiders is Nederland goed vertegenwoordigd in het Finse Tampere, waar het Europees Jeugd Olympisch Festival komende week plaatsvindt.

Iedere jonge topsporter droomt natuurlijk van de Olympische Spelen. Het is dé etalage voor een topsporter om aan de wereld te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Het Europees Jeugd Olympisch Festival, dat ook een wintereditie kent, wordt elke twee jaar georganiseerd en kan een belangrijk station zijn in de ontwikkelingsfase van sporttalenten op weg naar de Spelen.

Chef de mission van het Nederlands team is voormalig atlete Marjan Olyslager, zelf actief op de Olympische Spelen van 1988 in Seoul. Zij zegt: “Het EJOF is een evenement waar talenten kennismaken met topsport. Het kan ook een belangrijke bijdrage leveren in het besluit wel of niet door te gaan met een carrière in de sport. Het zal ze duidelijk maken of de inspanningen opwegen tegen de opbrengsten. Ik geef de deelnemers ook mee: topsport is geweldig, maar je moet er wel wat voor doen. Dit evenement kan een heel bijzonder startpunt zijn, maar het kan ook zijn dat het niet meer is dan dat."

Bij de laatste zomereditie van het EJOF (Belgrado 2007) behaalde Nederland tien medailles: drie keer goud, zes keer zilver en één keer brons. Op de vraag met hoeveel medailles ze dit keer hoopt terug te komen, antwoordt Olyslager: "Nederland doet het traditiegetrouw goed op het EJOF. We zitten altijd bij de eerste tien landen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het aantal medailles geen voorspellende waarde heeft naar de toekomst. Laat het evenement daarom een trigger zijn om volle bak door te gaan."

Op www.nocnsf.nl zijn de prestaties van het Nederlands team op de voet te volgen.

>> Klik hier voor het programma van de Nederlanders (excel-bestand)
Deel dit via: