Op Papendal heeft de overdracht plaatsgevonden van de Nederlandse teams voor de Koninkrijksspelen en het EJOF.

wo 08 jul 2009
Overdracht teams EJOF en Koninkrijksspelen

Marjan Olyslager, Erica Terpstra, Ben Sonnemans
ARNHEM - Nederland is met 85 talentvolle sporters vertegenwoordigd op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF), dat van 19 tot en met 24 juli 2009 wordt gehouden in het Finse Tampère. De sporten waaraan het Nederlands Team deelneemt zijn atletiek, judo, turnen, handbal, volleybal en zwemmen.

Aansluitend hierop vinden op Aruba de Koninkrijksspelen plaats. 102 sporters vertegenwoordigen Nederland daar in honkbal, softbal, atletiek, voetbal, synchroonzwemmen, zwemmen en taekwondo.

Zij nemen het op tegen sporters van Aruba en van de Nederlandse Antillen.

Woensdag 8 juli vond de officiële overdacht van deze twee Nederlandse Teams plaats op het Hotel- en Congrescentrum Papendal. NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra sprak de sporters toe, waarna ze de teams overdroeg aan de chefs de mission van beide teams. Chef van het EJOF team is voormalig hordenloopster Marjan Olyslager. Oud-judoka Ben Sonnemans leidt als chef de mission het team voor de Koninkrijksspelen.

Een aantal bekende Nederlandse topsporters, waarvan sommigen met een Olympisch verleden, was ook aanwezig. Zij vertelden over hun topsportervaringen. Het ging om atleet Rutger Smith, softbalster Marloes Fellinger, judoka Theo Meijer, honkbalcoach Robert Eenhoorn, zwemster Ada Kok, volleyballer Bas van de Goor, voetballer Roberto Straal, turnster Laura van Leeuwen, synchroonzwemcoach Manuela van de Wiel, taekwondoka Mirjam Müskens en handbalster Jokelyn Tienstra.

Tot slot van het evenement verwelkomde tafeltennisser Trinko Keen, voorzitter van de NOC*NSF Atletencommissie, de 10.000ste ondertekenaar van het 100% Dope Free – True Winner statement. Deze 10.000ste ondertekenaar was EJOF deelnemer Bram Peters, die als atleet uitkomt op de 200m en in het estafetteteam 4*100m.

Wie zijn de chefs de mission?
Marjan Olyslager is chef de mission van het Nederlands team dat naar het Europees Jeugd Olympisch Festival gaat. Als atlete kwam zij in 1988 voor Nederland uit op de Olympische Spelen in Seoul. Haar specialiteit was de 100m horden. In de halve finale werd ze in Seoul vijfde in een tijd van 13.08 seconden. Daarnaast maakte ze deel uit van het 4*100m estafetteteam, waarmee ze in de halve finale een tijd neerzette van 43.48 en daarmee ook als vijfde net geen finaleplaats wist te bemachtigen.

Chef de mission van het Koninkrijksspelen-team is oud-judoka Ben Sonnemans. Hij kwam op twee Olympische Spelen uit, in 1996 in Atlanta en in 2000 in Sydney. In Atlanta behaalde hij een ex aequo vijfde plaats, in Sydney werd hij in de tweede ronde van de herkansing uitgeschakeld. 

Hier zie je een filmpje waar je huidige sportieve activiteiten van beide chefs kan bewonderen.

EJOF - Wie is wie??
Het was niet makkelijk om je te kwalificeren voor het Nederlands team dat naar het Europees Jeugd Olympisch Festival in Tampere gaat. Het is 85 sporters gelukt. Daarnaast gaan er 27 begeleiders mee; coaches, teammanagers, fysiotherapeuten, enzovoort. Hier zijn alle pasfoto’s en gegevens op een rij gezet, zodat je het team een beetje leert kennen (pdf-documenten):


EJOF – waar gaan we heen?

Het Europees Jeugd Olympisch Festival wordt deze zomer gehouden in Tampere, in Finland. Hier zie je op een filmpje hoe Finland graag gezien wordt!

KS - Wie is wie??
Er gaat een groot Nederlands team naar de Koninkrijksspelen Aruba 2009. 102 sporters en 33 begeleiders, om precies te zijn. Hier zijn alle pasfoto’s en gegevens op een rij gezet, zodat je het team een beetje leert kennen (pdf-documenten): 


KS – waar gaan we heen?

De Koninkrijksspelen worden deze zomer gehouden op Aruba. Hier zie je op een filmpje hoe Aruba graag gezien wordt.

Jeugd Op Papendal heeft de overdracht plaatsgevonden van de teams voor het EJOF en de Konninkrijksspelen. Teamoverdracht EJOF en KS2
Deel dit via: