De selecties voor het EJOF in Tampere en voor de Koninkrijksspelen op Aruba zijn bekend.

do 02 jul 2009
Selecties EJOF en Koninkrijksspelen bekend

team vlag
ARNHEM - Nederland is met ruim tachtig talentvolle sporters vertegenwoordigd op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF), dat van 19 tot en met 24 juli 2009 wordt gehouden in het Finse Tampere. De sporten waaraan het Nederlands team deelneemt zijn atletiek, judo, turnen, handbal, volleybal en zwemmen.

Aansluitend vinden op Aruba de Koninkrijksspelen plaats. Ongeveer 135 sporters en begeleiders vertegenwoordigen Nederland daar in honkbal, softbal, atletiek, voetbal, synchroonzwemmen, zwemmen en taekwondo. Zij nemen het op tegen sporters uit Aruba en uit de Nederlandse Antillen.

Op woensdag 8 juli vindt op Papendal de teamoverdracht plaats. Voorzitter Erica Terpstra draagt dan namens de bonden de teams over aan de twee chefs de mission. Oud-hordenloopster Marjan Olyslager is chef de mission van het Nederlands team voor het Europees Jeugd Olympisch Festival en oud-judoka Ben Sonnemans neemt dezelfde taak op zich voor het Nederlands team dat in actie komt bij de Koninkrijksspelen.
Daarnaast zal Trinko Keen, voorzitter van de NOC*NSF Atletencommissie, bij de teamoverdracht de 10.000ste ondertekenaar van het 100% Dope Free – True Winner statement verwelkomen.

Het EJOF is een topsportevenement voor talentvolle jeugd. NOC*NSF beschouwt het EJOF als een unieke gelegenheid om talenten ervaring op te laten doen op het internationale strijdtoneel. De topsporters die aan het Europees Jeugd Olympisch Festival deelnemen, zijn tussen 12 en 17 jaar oud.

De Koninkrijksspelen is een sportevenement voor de jeugd van het Koninkrijk der Nederlanden. Een week lang met elkaar optrekken en tegen elkaar uitkomen op het sportveld kan het wederzijdse begrip tussen de Antilliaanse, Arubaanse en Nederlandse jeugd ontwikkelen. Dit begrip vormt de basis voor wederzijds respect, wederzijdse waardering en saamhorigheidsgevoelens. Daarnaast wordt er natuurlijk vooral op het scherpst van de snede gestreden om de hoogste podiumplaats.

Een volledig overzicht van de namen en woonplaatsen van de geselecteerde sporters van beide teams vindt u hier:


Voor meer informatie over het Europese Jeugd Olympisch Festival klikt u hier, wilt u meer weten over de Koninkrijksspelen dan klikt u hier.

Jeugd De selecties voor het EJOF in Tampere en voor de Koninkrijksspelen op Aruba zijn bekend. team vlag
Deel dit via: